Camí Escolar

CAMÍ ESCOLAR, ESPAI AMIC

El camí escolar, espai amic, és un projecte impulsat per la comunitat escolar que vol potenciar l’autonomia personal i la qualitat de vida dels nens i nenes de la ciutat mentre van i venen de l’escola.

Centres educatius, famílies, botiguers, associacions i administració pública són agents socials implicats en el projecte. 

 

QUI FORMA PART DE LA COMISSIÓ DE CAMÍ ESCOLAR DE L’ESCOLA FONT D’EN FARGAS? 

 • Escola Font d’en Fargas
 • AFA Font d’en Fargas
 • EBM Tres Turons
 • AMPA Tres Turons
 • AVV Font d’en Fargues
 • AVIPLAFF 
 • AVV Carmel
 • Districte
 • IMEB

 

QUINA ÉS LA NOSTRA ACTIVITAT?

 • Acudir als consells de barri per estar al corrent de les millores que les administracions volen fer al territori.
 • Aportar i escoltar les propostes que milloren els camins de casa a l’escola. Fer també el seu seguiment.
 • Mantenir un espai de reunió trimestral on plantegem les propostes a seguir.
 • Cerca de la complicitat amb altres entitats i projectes implicats en el territori. Treballar en xarxa.
 • Participar en l’organització de diferents jornades reivindicatives per reclamar la rehabilitació de la Pl. Font d’en Fargues.

 

VOLS PARTICIPAR? ET VOLS POSAR EN CONTACTE AMB NOSALTRES? AQUÍ ENS TROBARÀS. 

camiescolarfontfargas@gmail.com

Per a nosaltres totes les aportacions són benvingudes, participar a les reunions de camí escolar, ajudar a organitzar accions al barri, fer el seguiment de les millores que es proposen, participar en els punts de trobada del camí escolar, etc.

 

NOTÍCIES

ACCIÓ REIVINDICATIVA Recuperem la Plaça amb Bicicletes

El passat 19 de setembre de 2019 vam celebrar la festa a la plaça, on nens i nenes de l’Escola Font d’en Fargas van demanar la reconstrucció d’aquest espai tan estimat. També s’hi va sumar la Comissió de Camí Escolar, les famílies i els docents de l’escola, i els veïns i veïnes del barri que així ho van voler i que es van afegir a la festa per reivindicar, de nou, aquest espai.

El nostre projecte s’articula en dos eixos:

Volem recuperar la Plaça Font d’en Fargas!

 • Volem recuperar aquest espai tan degradat del barri per diferents motius: perquè forma part de la teranyina de camins que arriben a l’escola, i perquè volem que la plaça sigui un espai verd pels veïns i on la canalla pugui  anar-hi a jugar quan surt de l’escola.
 • A més a més, la plaça representa també la història i la vida quotidiana de les persones que hi vivien al barri: la font on hi anaven els veïns a agafar aigua, el quiosc, els antics “merenderos”, els vermuts de cap de setmana amb la família, la celebració de casaments, els batejos i les comunions… de tot allò que creava teixit social i del que ara no en queda res.

I per què amb bicicletes?

Doncs perquè volem alliberar els voltants de l’escola del tràfic diari i descongestionar la zona de cotxes. El desnivell natural de la muntanya fa que sigui necessari dotar-la d´un mitjà de transport públic accessible, especialment si és ecològic (com el bicing elèctric). La bicicleta és una bona alternativa  per arribar a aquests barris alts, ja que el transport públic de la zona és insuficient: al barri no hi ha metro, únicament  circulen dos autobusos, el V23 i el bus de barri, que tenen  freqüències llargues i tampoc no arriben fins la plaça. Per aquestes raons, s´han recollit signatures que entregarem al Districte perquè en tingui constància de la nostra demanda.

No cal dir que  l’experiència de fer servir la bicicleta i el patinet per arribar a l’escola ha creat  precedent. Una acció innovadora i sostenible gràcies a l’escola, que  va habilitar la terrassa de Ponent per aparcar totes les bicicletes i patinets dels alumnes aquell dia. De la mateixa manera, agraïm el circuit per a bicicletes i patinets que va organitzar la Guàrdia Urbana, i el magnífic berenar que va oferir l´Associació de Veïns i Veïnes de la Font d´en Fargas. Com que la festa va ser tot un èxit, estem segurs que, a partir d’aquí, tot anirà sobre rodes!

Per últim, destaquem que la Comissió de Camí Escolar s´ha sumat a les Jornades de Mobilitat Sostenible, ja que les nostres reivindicacions s´insereixen perfectament en la filosofia verda que defensa la nostra escola, la qual ha estat escollida dintre del projecte de Refugi Climàtic per fer front a l´augment de les temperatures.

Aquí teniu un vídeo amb el resum de l’acció reivindicativa. 

 

ENQUESTA CURS 2018-2019

A finals de febrer del curs 2018-2019, es va enviar una petita enquesta amb la voluntat de conèixer les necessitats i millores que penseu poden millorar l’entorn i la seguretat dels nostres infants en els camins que van de casa a l’escola. Doncs ja tenim els resultats!!!.

Veureu que, a més a més dels resultats, hi trobareu anotacions de l’AMPA on es proposen diferents actuacions en funció de les respostes rebudes.

Feu clic a la imatge per veure els resultats de l’enquesta.